• Slide 1
  • Slide 4
  • Slide 5
  • Slide 2
  • Slide 6
  • Slide 8
  • Slide 9

Απολογισμός 3ης αναρριχητικής συνάντησης

 

Στις 11–14 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε η 3η αναρριχητική συνάντηση στο Εξώμβουργο της Τήνου η οποία διοργανώθηκε από την ομάδα του Climb Exomvourgo. Ο προαύλιος χώρος της πρώην Σχολής της Μονής Ουρσουλινών στο χωριό Λουτρά παραχωρήθηκε για δεύτερη χρονιά για τις ανάγκες της συνάντησης παρέχοντας άπλετο χώρο για στήσιμο σκηνών κάτω από δέντρα.

Φέτος η προσέλευση των αναρριχητών μπορεί να μην ήταν αρκετά μεγάλη αλλά οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν καλοκαιρινό σκαρφάλωμα από νωρίς το πρωί ως αργά το απόγευμα "ακολουθώντας" και επωφελούμενοι της σκιάς του ίδιου του βράχου. Μάλιστα ένα ελαφρύ αεράκι έκανε την αναρρίχηση ακόμη πιο ευχάριστη. Όλοι οι παρευρισκόμενοι έμειναν εντυπωσιασμένοι τόσο με

apologismos3.1το αναρριχητικό πεδίο του Εξωμβούργου και τις σπάνιες φυσικές ομορφιές της Τήνου, καθώς επίσης με τη φιλοξενία των κατοίκων και το καλό φαγητό της.

Όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενο άρθρο μας, η επίτευξη κάθε αναρριχητικής μας συνάντησης οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις εθελοντικές προσφορές των φίλων του Climb Exomvourgo. Θα θέλαμε στο σημείο αυτό να ευχαριστήσουμε ολόψυχα τον  Yianis Tsokalakidis για την τριπλή φετινή αφίσα καθώς και το ΔΣ του εμπορικού συλλόγου Τήνου για τη θετική του διάθεση να πετύχουμε έκπτωση εισιτηρίων για τους συμμετέχοντες, παρόλο που λόγω περιορισμένης συμμετοχής δεν κατέστη αυτό δυνατό.

Ακόμη, ένα μεγάλο ευχαριστώ στους μουσικούς Βαγγέλη Μπακτή και Πέτρο Κουσουνάδη για τη ξεχωριστή βραδιά ζωντανής μουσικής που μας πρόσφεραν κάτω από το φως του φεγγαριού και βεβαίως, τη Μονή Ουρσουλινών και την Καθολική Αρχιεπισκοπή, οι οποίοι για μια ακόμα φορά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας για βοήθεια και μας παραχώρησαν χωρίς καμία ανταμοιβή τον προαύλιο χώρο του σχολείου και τους κήπους της Σχολής για τις ανάγκες της συνάντησης και την κατασκήνωση των συμμετεχόντων.

Η προσπάθειά μας για ανάδειξη της δραστηριότητας της αναρρίχησης στην Τήνο δεν σταματάει εδώ, θα συνεχιστεί και ευελπιστούμε ότι η επόμενη διοργάνωσή μας θα προσελκύσει πολύ περισσότερο κόσμο τόσο από την Τήνο, όσο και από την υπόλοιπη Ελλάδα.

 Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε εδώ...