• Slide 1
  • Slide 4
  • Slide 5
  • Slide 2
  • Slide 6
  • Slide 8
  • Slide 9

Απολογισμός 2ης αναρριχητικής συνάντησης στο Εξώμβουργο

 

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος πραγματοποιήθηκε η 2η αναρριχητική συνάντηση στο Εξώμβουργο της Τήνου η οποία διοργανώθηκε από την ομάδα του Climb Exomvourgo. Περισσότερα από 45 άτομα, η πλειοψηφία εκτός Τήνου, συμμετείχαν σε αυτή την διοργάνωση. Ο προαύλιος χώρος της πρώην Σχολής της Μονής Ουρσουλινών στο χωριό Λουτρά παραχωρήθηκε ευγενικά για τις ανάγκες της συνάντησης παρέχοντας άπλετο χώρο για στήσιμο σκηνών κάτω από δέντρα. Αρκετοί αναρριχητές επέλεξαν ενοικιαζόμενα καταλύματα.

 

Παρά τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούσαν στο νησί εκείνες τις ημέρες, οι συμμετέχοντες δεν πτοήθηκαν, ενώ συγχρόνως η αναρρίχηση έδεσε αρμονικά με μια βουτιά στην θάλασσα στο τέλος της ημέρας σε διάφορες παραλίες του νησιού.

 

Την πρώτη μέρα, μετά το πέρας της αναρρίχησης, στήθηκαν ψησταριές με φαγητό για όλους στο χώρο της κατασκήνωσης, ενώ ντόπιοι μουσικοί τραγούδησαν εθελοντικά μετατρέποντας τους φωτισμένους από το φεγγάρι κήπους της σχολής σε ένα αξέχαστο σκηνικό, μέχρι αργά το βράδυ. Εκτός από τους αναρριχητές, τη συγκεκριμένη βραδιά συμμετείχαν φίλοι και γνωστοί από την Τήνο οι οποίοι διασκέδασαν μαζί μας.

 

Τη δεύτερη μέρα, μετά την ολοήμερη αναρρίχηση, μεταφερθήκαμε με πούλμαν (προφορά του μουσείου μαρμαροτεχνίας) στον Πύργο όπου παρακολουθήσαμε τη μουσική συναυλία του γνωστού ιρλανδού Ross Daly στον υπαίθριο χώρο του μουσείου κάτω από το φως της πανσελήνου.

 

Την τρίτη και τελευταία μέρα της συνάντησης, όσοι δεν προτίμησαν να πάνε για αναρρίχηση, ξεναγήθηκαν στο μουσείο της Σχολής της Μονής Ουρσουλινών από την Ηγουμένη και γνώρισαν από κοντά τη σημαντική και μακροχρόνια ιστορία της Σχολής.

 

Το πιο αξιοσημείωτο της συνάντησης ήταν οι εθελοντικές προσφορές των κατοίκων του νησιού. Στο σημείο αυτό θα θέλαμε θερμά να ευχαριστήσουμε τη Μονή Ουρσουλινών για το χώρο κατασκήνωσης που μας προσέφερε. Επίσης να ευχαριστήσουμε τους μουσικούς Στέλλα Δελατόλα, Γιώργο Δεσύπρη, Δημήτρη Ξουράφη και Βαγγέλης Μπακτή για τη βραδιά ζωντανής μουσικής. Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες τις ανώνυμες και επώνυμες προσφορές διαφόρων τροφίμων, ντόπιων εδεσμάτων και μεταφορικών μέσων από όλους αυτούς που πίστεψαν στην προσπάθεια μας, δείχνοντας με τον καλύτερο τρόπο το υψηλό αίσθημα φιλοξενίας που διακατέχει τους κατοίκους του νησιού μας.

 

Όσοι παρευρέθηκαν σε αυτή την συνάντηση γνώρισαν μέσα σε αυτές τις λίγες μέρες, εκτός από το αναρριχητικό πεδίο του Εξωμβούργου, αρκετές άλλες σπάνιες ομορφιές που προσφέρει η Τήνος και έμειναν εντυπωσιασμένοι από τη φιλοξενία των κατοίκων της, ενώ οι περισσότεροι αναρριχητές εξέφρασαν την επιθυμία να ξαναεπισκεφτούν την Τήνο για περισσότερες μέρες.

 

Η προσπάθειάς μας για ανάδειξη της δραστηριότητας της αναρρίχησης στην Τήνο δεν σταματάει εδώ, αλλά θα συνεχιστεί και ευελπιστούμε ότι η επόμενη διοργάνωσή μας θα προσελκύσει πολύ περισσότερο κόσμο τόσο από την Τήνο, όσο και από την υπόλοιπη Ελλάδα.

Περισσότερες φωτογραφίες ..